Elektrisch fietsen is populair

Vroeger hadden elektrische fietsen een oubollig imago. Maar wist je dat er een explosieve groei is in de verkoop van elektrische fietsen en dat meer dan 1 miljoen mensen in Nederland op dit moment een elektrische fiets hebben?

Veel werkenden ouders die kinderen naar school moeten brengen kiezen voor een elektrische fiets. Ook mensen die verre afstanden naar het werk moeten fietsen zie je nu veel op zo’n fiets. Ik val zelf ook onder deze groep, want mijn werk is zo’n 18 kilometer van mijn huis vandaan. Ik ga nu dagelijks met de auto naar het werk maar ben de drukte op de wegen en de dure benzine ontzettend zat. Ook wil ik meer gaan werken aan mijn gezondheid. Ik ben mijzelf daarom eens gaan verdiepen in een elektrische fiets en heb besloten om ervoor te gaan!

Verzeker je elektrische fiets goed!Gazelle effectmeting elektrisch fietsen groot

Een elektrische fiets is een stuk duurder als een normale fiets. Een gemiddelde e-bike kost tussen de 1.500 euro en 2.500 euro en is voor dieven dan ook een leuk item om te stelen. Mensen verzekeren hun elektrische fiets daarom veel vaker als een normale fiets.

Ik heb zelf ook besloten om mijn fiets te laten verzekeren. Ik heb mijzelf verdiept in de diverse verzekeraars en merk op dat de prijs van de verzekering bijna altijd afhankelijk is van het bedrag van je fiets en je woonplaats. Logisch want in sommige gebieden is het risico op diefstal natuurlijk veel hoger. Ik heb mijn fietsverzekering afgesloten bij Fietsverzekering.nl. Dit vanwege de goede voorwaarden die ze bieden. Veel verzekeraars keren bij diefstal maar een bepaald maximum bedrag uit, terwijl ik bij Fietsverzekering.nl gewoon de aanschafwaarde terugkrijg. Daarnaast betaal ik geen poliskosten maar een éénmalig bedrag voor een dekking van drie jaar. Mijn fiets is nu verzekerd tegen zowel schade als diefstal. Ik kan mijn fiets dus met een gerust hart overal mee naar toe nemen, ook als ik op vakantie ga naar het buitenland!