Motorkleding voor in de zomer

Iedere motorrijder kent het probleem. Je gaat in de zomer even lekker een stukje toeren op je motor, maar je bent het na tien minuten al zat, aangezien het veel te warm is. Je begint te zweten in je leren motorpak en dat is natuurlijk niet fijn. Ik heb er ook ervaring mee en ben van mening dat hier een oplossing voor moet komen. Er is niemand die graag met 30 graden op zijn/haar motor zit, met een warm motorpak aan en een motorhelm op je hoofd.

road-landscape-summer-background

 

Oplossing

Motorkleding blijft natuurlijk wel een belangrijk onderdeel van het motorrijden. Ik durf niet zonder de juiste bescherming mijn motor op. Daarom vind ik dat er snel een passende oplossing moet komen voor dit probleem.
Zelf denk ik dat er in eerste instantie meer onderzoek moet komen naar welke stoffen voldoende bescherming bieden, maar tegelijkertijd niet te warm zijn in de zomermaanden. Vervolgens moet er een pak ontworpen worden dat makkelijk uit te trekken is als je bijvoorbeeld even op een terrasje wil zitten. Een mogelijkheid is bijvoorbeeld om afritsbare mouwen in het pak te maken. Hierdoor kan je snel korte mouwen maken als je even niet op je motor zit. Ik hoop hiermee in ieder geval de ontwerpen enigszins geïnspireerd te hebben om opzoek te gaan naar de mogelijkheden.